Recepty z králíka
Recepty z králíka
Králík na roštu
2 králičí stehno marinované v olivovém oleji a umletém hořčičném semínku, 2 lžíce olivového oleje,1/2 lžičky kurkumy, mořská sůl.
Na roštu zvolna z obou stran opékáme králičí stehno a průběžně potíráme olejem, smíchaným s kurkumou.
Králík s provensálským kořením
1 porce králíka (hřbet nebo stehno), provensálské koření, 4 stroužky česneku, mořská sůl, olivový olej.
Vykostěné a na kostičky nakrájené králičí maso, osolené a posypané kořením, orestujeme na oleji. Přidáme 2 dl vody a necháme dusit. Před podáváním přimícháme utřený česnek.
Králík zapečený v alobalu
polovina králičího hřbetu marinovaného v jogurtu a cibuli, 2 paprika,1/2 lžičky kmínu, mořská sůl, alobal.
Králičí hřbet i s marinádou vložíme na alobal, mírně osolíme a okmínujeme, přidáme na nudličky pokrájenou papriku, přidáme pokrájenou papriku, dobře zabalíme a zapékáme v horké troubě cca 30 minut.