Další recepty
Další recepty
Tatarský biftek z rostlinného masa ROBI
Postup je následující: - pro 4 dospělé osoby necháme rozmrazit jeden balíček ROBI masa mletého (1/2 kg), dáme do mixéru s trochou studené vody a trochou olivového oleje, při mixování přidáváme postupně 1 větší cibuli, pár stroužků česneku (ne moc, tatarák budeme jíst s počesnekovanými topinkami), sůl, pepř, kmín, mletou červenou papriku, chili, vše po malých dávkách a průběžně ochutnáváme, dále opatrně sojovou omáčku, hořčici a kečup (opatrně proto abychom udrželi tužší kašovitou strukturu - ne omáčku !). Namažeme na, nebo přijídáme k dobře načesnekovaným topinkám. Topinky z obyčejného chleba smažené na oleji, nebo z Finského chleba v toustovači (pro ty, kteří nechtějí topinky mastné).
Závin se sýrem, špenátem a tuňákem
Z listového těsta udělám závin, do kterého dám směs ze:
strouhaného tvrdého sýra
špenátu (nejlépe ten se smetanou)
1-2 konzervy sendvičkového tuňáka (může být ve vlastní šťávě nebo i v oleji) zabalím jako klasický štrůdl, pomažu vajíčkem a upeču.
Je to velmi rychlé, vydatné a myslím, že i zdravé.
Dělám i obměny, jako že nahradím tuňáka žampiony nebo houbami nasbíranými v lese...
Lze také použít normální filety z ryby, které nasekáme na kousky atd.